ETKİNLİK BİLGİLERİ

“Sağlık Bilimleri Alanında Lisans Öğrencilerine Yönelik Akademik Becerilere Giriş ve TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi” kursumuz “TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı” tarafından desteklenmekte olup kurslarımız ücretsizdir. Kurs sonunda katılımcılarımıza Katılım Belgesi verilecektir. Kurslarımız;

Kurs 1: “Sağlık Bilimleri Alanında Lisansüstü/Araştırmacılara Yönelik Akademik Becerilere Giriş ve TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi” (8-11 Eylül 2023)

Kurs Koordinatörü: Prof.  Dr. İsmail ÖÇSOY

Kurs 2: “Sağlık Bilimleri Alanında Önlisans/Lisans Öğrencilerine Yönelik Akademik Becerilere Giriş ve TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi” (15-18 Ağustos 2023)

Kurs Koordinatörü: Doç. Dr. Nilay ILDIZ

Kurs 3: “Sağlık Bilimleri Alanında Önlisans/Lisans Öğrencilerine Yönelik Akademik Becerilere Giriş ve TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi” (10-13 Ağustos 2023)

Kurs Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Esra BALCIOĞLU

Bu etkinliğinin temel amacı, tıp fakültesi, diş hekimliği, eczacılık, hemşirelik, fizik tedavi ve rehabilitasyon öğrencileri gibi Sağlık Bilimleri alanında eğitim gören öğrencilere bilimsel yönden gelişmelerine katkıda bulunmak, nitelikli bilim insanının yetişmesi yolunda kazanımlar sağlayarak farkındalık oluşturmaktır. TÜBİTAK’ın sağlayacağı desteklerle, farklı üniversitelerde eğitim gören Sağlık Bilimleri alanında lisans eğitimi gören öğrencilerin bir araya gelmesi sağlanacak olup ortak bir sinerji oluşturarak; özgeçmiş hazırlama, proje önerisi yazma, bilimsel toplantılarda sunu yapma vb. konularda tecrübe kazanmaları hedeflenmiştir.

“Sağlık Bilimleri Alanında Önlisans/Lisans/Lisansüstü Öğrencilerine Yönelik Akademik Becerilere Giriş ve TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi ” etkinliğinin kapsamı, konusunda deneyimli ve özgün fikir sahibi eğiticiler tarafından, Sağlık Bilimleri alanında lisans eğitimi gören öğrencilere bilimsel bir fikrin nasıl proje önerisi haline dönüştürülebileceği teorik ve uygulamalarla anlatılmasıdır. Bilimsel bir problemi belirleme, ilgili konuya ve alana ait bilimsel literatüre erişim, alana ait literatüre yönelik bilimsel değerlendirme, proje hazırlama becerisi ve projenin yazılı sunumu için ilgili yeterliklere kazandırılması bu kapsamda değerlendirilecektir.

Etkinliğimiz “TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı” tarafından desteklenmekte olup kurslarımız ücretsizdir. Kurs sonunda katılımcılarımıza Katılım Belgesi verilecektir. Kurskarımız ÇEVRİMİÇİ olarak gerçekleştirilecektir.